Logg inn Handlekurv

AQ Skin Solutions

AQ_FAMILY_WEB

AQ Skin Solutions

Idéen bak den medisinske hudpleieserien AQ Skin Solution ble til i 2008 da Dr. Ahmed Al-Qahtani ledet et omfattende prosjekt med behandling av brannskadeofre. Prosjektet hadde som mål å komme frem til nye og effektive løsninger for helbredelse av skadet vev samt å skape cellefornying hos  brannskadeofre med tredjegrads forbrenninger. Dr. Al-Qahtani er professor i immunologi og har omfattende kunnskap og erfaring om bioteknologi, da spesielt innenfor fagfeltet som omfatter veksthormoner (growth factors  GF).

Dr. Al-Qahtani kom frem til en metode som gikk ut på å produsere GF-medium av høyeste kvalitet som så langt har vært mulig å fremstille. Mediumet inneholder vekstfaktorer som har blitt identifisert til å være de mest effektive innen cellefornying og hudforbedring.

Fremgangsmåten som ble brukt var at det ble gjort en hudbiopsi fra et sunt område av pasientens fibroblastceller (hudceller) og disse ble isolert ved hjelp av avanserte cellesorteringsteknikker. Cellene ble genetisk modifisert med tanke på at de skulle fremkalle vekstfaktorer med spesifikke oppgaver. Cellene ble så replikert under strenge vilkår. Vekstfaktorene (GF) ble først isolert og renset for så bli påført på områder hvor det skulle foretas hudtransplantasjon.

Resultatet ble at hudcellene i det skadde området ble regenerert og at ny og frisk hud vokste frem. Resultatene viste også at det i tilfellene hvor det ble benyttet vekstfaktorer ble betydelig mindre arrdannelse. Etter bare noen uker var huden i det behandlede området jevnere og sunnere.

 
DrAQ3
ARM